Македонските кикбоксери освоија 29 медали на „Трофеј на Источно Сараево“

На Меѓународниот кик бокс турнир „Трофеј на Источно Сараево“ во Сараево, Босна и Херцеговина, македонски кикбоксери освоија 29 медали – 7 златни, 11 сребрени и 11 бронзени.

Златни медали освоија: Алек Јаневски, Нелсон Узеир, Сергеј Стојановски, Антонио Митрески, Кристина Петковска, Милена Стојановска и Михаела Минова.

Сребрени: Давид Атанасовски – 2, Марио Шишовски, Максим Илиевски, Лана Павлов, Симона Ѓурова, Дамјан Стојчевски, Бојан Кузмановски, Ангела Танеска, Јордан Лазаров и Теа Велковска.

Бронзени: Адис Камберовски, Дамјан Катранов, Мартин Николовски, Стефан Митиќ, Марио Шиповски, Валентино Андреевски, Давид Мицески, Филип Китановски, Дамјан Димовски, Тоедор Петров и Теа Велковска.

На турнирот настапија 343 натпреварувачи од Босна и Херцеговина, Словенија, Хрватска, Србија, Црна Гора и Македонија (33 натпреварувачи).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО