Македонија со шест боксери на „Лах Нимани“ во Приштина

Македонија ќе настапи со шест боксери на реномираниот Меѓународен турнир „Лах Нимани“ во Приштина, Косово.

Боите на нашата репрезентација ќе ги бранат:

Ардијан Рустемовски 57 кг, Наум Стојаноски 71 кг, Ендри Хани 80 кг, Ери Хани 86 кг, Лиси Коџаџику 86 кг и Еди Насуфи 92+, а ќе ги водат тренерите Фисник  Хани и Јасин Лама.

Турнирот се одржува во сабота и недела. Финалето е во недела со почеток во 12 часот. Ќе настапат боксери од 10 држави.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО