Мајк Тајсон: Нема сценарио! Ќе го нокаутирам Џејк Пол!

Мајк Тајсон (50-6) изјави дека борбата со Џејк Пол (9-1) не е договорена.

Ќе се потрошат многу пари, битката ќе биде договорена и целта ќе биде да се освојат милиони. „Железниot“ ги демантираше овие тврдења и напиша дека ова е вистинска битка, во која Пол ќе биде нокаутиран. Тие ќе се соочат во јули на стадионот во Арлингтон, Тексас.

Повеќе од 80.000 луѓе се очекува да бидат на стадионот за да ги гледаат. Мајк ќе инкасира 20 милиони долари, а Пол ќе си замине со 10 милиони долари.

„Оваа борба не е според сценариото што некои хејтери сакаат да и го претстават на боксерската заедница. Ова е професионална боксерска борба и ќе го нокаутирам Џејк Пол“, напиша Тајсон на социјалната мрежа.

Џејк не е импресиониран од заканите на Тајсон и напиша дека Мајк дефинитивно ќе биде тој што ќе биде нокаутиран:

„Те сакам Мајк, но ти си тој што ќе биде нокаутиран. А хејтерите нека кажат дека ова е измама“.

https://twitter.com/HappyPunch/status/1791276959810326997

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО