Македонија со петмина борачи на Светското првенство во Белград

Македонија ќе настапи со петмина борачи на Светското првенство во Белград, Србија, кое почнува утре и трае до 18 септември.

За Македонија ќе настапат: Владимир Егоров (-57 кг), Бесир Алили (-61 кг), Фати Вејсели (-70 кг), Дејан Митров (-79 кг) Могамедгаџи Нуров (-97 кг).

Најмногу се очекува од европскиот шампион Егоров и носителот на бронзениот медал од СП Нуров, а Вејсели и Алили да покажат талентот да дојдат до поскауваниот резултат, додека Дејан Митров ќе се потпре на огромното искуство.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО