Македонија настапи со 40 деца на Меморијалниот семинар за реално аикидо „Љубомир Врачаревиќ“

Меморијалниот семинар за реално аикидо за деца „Љубомир Врачаревиќ“ се одржа во саботата во големата сала на Спортскиот центар „Шумице“ во Белград, пред околу 500 посетители. На семинарот именуван по основоположникот на оваа единствена боречка вештина Љуба Врачаревиќ, учествуваа повеќе од 350 девојки и момчиња, носители на сите појаси, од бројни вистински аикидо клубови од Србија, Република Српска и Македонија.

Македонија настапи со 40-тина деца од Битола, Скопје и Кочани.

Покрај децата од нашите градови имаш учесници и од Белград, Ниш, Лозница, Лесковац, Пирот, Зрењанин, Кула, Врбас, Шабац и Бања Лука. На семинарот беа демонстрирани основните техники на реалното аикидо со возбудливи демонстрации на самоодбрана во реални ситуации, што е една од најзначајните карактеристики.

„Беше вистинско задоволство да се биде домаќин на толку многу деца и млади луѓе од Србија и регионот, кои со голем труд и внимание научија нови техники и процедури.

Секогаш расположени за работа и усовршување, учесниците му направија на семинарот уште едно прекрасно искуство, исполнето со позитивна атмосфера и прекрасно дружење“ – изјави Ана Врачаревиќ, носителка на црн појас во оваа вештина 9-ти ден и претседател на Српскиот сојуз за реално аикидо.

Нашиот истакнат мајстор Ѓуро Илиќ беше еден предавачите и демонстратори на семинарот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО