Прва и Младинска бокс лига на Македонија: Аспирантите за врвот сигурни, во сениорска конкуренција без борби

Денеска во Скопје се одржа 5.коло на Првата и Младинската бокс лига на Македонија.

Во сениорска конкуренција имаше пријавено шестмина сениори, но немаше спарувања.

Резултати 5.коло Прва и Младинска бокс лига:

Деца
48 кг Александар Панов (Пинк Пантер тим) – Бирџан Демиров (Фамилија Демирови) 3-0
54 кг Теодор Тошевски (Ас) – Рушан Алими (Хсан бег) 2-1

Кадети
50 кг Ебутали Рушев (Ф. Демирови) – Марко Петрески (Ас) 0-3
52 кг Мердијан Алими (Хасан бег) – Метин Рамадани (Фајтер Илери) 2-0 ТКО Р1
57 кг Лука Трифуновиќ (Илинден) – Адријан Рустемовски (Пелистер 2007) 0-3
75 кг Влатко Василевски (Баргала) – Никола Кисковски (Универзалци) 3-0
80 кг Тео Тиков (Пинк пантер тим) – Матеј Чатлчески (Ас) 0-2 ТКО Р1

Јуниори
67 кг Енис Алиу (А. Огненовски) – Ружди Рустемовски (Пелистер 2007) 1-2
87 кг Христијан Рајков (Аперкат) – Јетмир Јахиу (Хасан бег) 0-3

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО