Македонија ќе биде домаќин на Светскиот куп во традиционално борење

Федерацијата за пеливанско борење на Македонија ќе биде домаќин на Светскиот куп во традиционално борење кој ќе се одржи во јули 2024 година.

„Ова беше договорено на Генералното собрание 12-14 октомври во Сантарем, Португалија“, сопшти претседателот Хамид Бакија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО