Македонија БЏЏ опен 2016 нема да се одржи годинава

bjj ruts open plakat

Организаторите на турнирот „Македонија БЏЏ опен 2016“ соопштија дека турнирот годинава нема да се одржи.

„Поради финансиски трошоци околу изградбата на нашата нова сала, з ажал, оваа година ќе немаме средства да го организираме нашиот традиционален меѓународен БЏЏ турнир во Скопје“, се вели во известувањето на Македонската федерација за бразилско џиу џицу, со напомена деак за 2017 година навреме ќе известат за точниот датум на одржувањето на турнирот.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО