Мајк Тајсон: Вајлдер многу сере. Премногу зборува (ВИДЕО)

Дионтеј Вајлдер со сета сила предизвика негативни реакции откако минатиот месец изјави дека би го победил Мајк Тајсон во неговите најдобри денови.

„Јас против Тајсон од 86 – би го претепал тој човек. Видете, јас морам да бидат реален. Луѓето секогаш се осврнуваат кон старата школа или гледат ново школо, но не постои училиште во кое јас не сум број еден на планетата“, рече Вајлдер за ТМЗ.

Меѓу оние кои му сугерираа на шампионот на ВБЦ малку да се контролира е е еден од најголемите тешкаши на сите времиња, Ленокс Луис.

„Штотуку слушнав дека Дионтеј Вајлдер изјавил дека би го разбил младиот Мајк Тајсон. Моето мислење за тоа е дека е лесно да зборуваш за тоа додека не стапнеш во рингот. Вајлдер ми е драг, но тој никогаш не бил меѓу јажиња со некој така крвожеден, со некој кој навистина со секој удар сака да ви ги скрши ребрата. Едноставно не гледам како тој би го извел тоа“, објави Луис на социјалните мрежи.

Дури и „Железниот Мајк“ не можеше да го избегне прашањето за Вајлдер.

Гостувајќи на подкастот на поранешниот борец на УФЦ Брендон Шауб рече: „Вајлдер толку многу зборува. Тој толку сере“.

Тајсон во 1986 година со само 20 години и 4 месеци стана најмладиот светски шампион во историјата на најтешката категорија. Тој рекорд е денес е ненадминат и тешко дека некој во догледно време ќе го собори.

ТМЗ, како и обично, го заскотка Тајсон и му го постави истото прашање за коментарите на Вајлдер. Овој пат „Железниот Мајк“ одговори: Не би се согласил со тоа.

https://youtu.be/5GqIBIWe7D8

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО