Мајк Тајсон го посочи најдобриот борец со кој се соочил во рингот

Мајк Тајсон откри кој е најголемиот борец со кој го споделил рингот.

Едно од најпознатите имиња во историјата на боксот, Тајсон го сподели рингот со некои од најголемите боксери во тешка категорија на сите времиња, како што се Лери Холмс и Ленокс Луис.

Меѓутоа, во еден неодамнешен филм со Ринг ТВ, Тајсон всушност го именуваше својот стар непријател Ивандер Холифилд како негов најстрашен противник.

„Холифилд! Тој беше голем шампион: брадата, срцето, решителноста, работната етика, однесувањето“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО