Александар Волкановски: Ако Камару Усман е фит, неговата одбрана за соборување ќе му направи потешкотии на Чимаев на УФЦ 294

Александар Волкановски гледа дека Хамзат Чимаев против Камару Усман ќе се води главно во стој.

Поранешниот шампион во полусредна категорија Усман ќе се вклучи за помалку од две недели и ќе се натпреварува во повисока категорија.

„Мислам дека морам повторно да му честитам на Чимаев бидејќи не е лесна борба“, рече Волкановски на својот канал на Јутјуб. „Знаеме дека Усман има многу добра одбрана за соборување. Колби Ковингтон имаше многу проблеми со Усман кој се обидуваше да го собори. Мислам дека Усман не доби дури ни соборување против него, така што можеме да очекуваме борба во стој“.

Според статистиката на УФЦ, Усман може да се пофали со 97 проценти одбрана од соборување, што го прави тешка задача за Чимаев да го собори. Волкановски се согласува – но само ако Усман е фит.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО