Махачев лесно ќе доминира против Волкановски

Тренерот на рускиот ММА борец Арман Царукјан Сергеј Торосјан истакна што мисли за претстојната борба за титулата меѓу Ислам Махачев и Алекс Волкановски.

„Сигурен сум дека Махачев без проблеми ќе се справи со Волкановски. На страната на Ислам е антропометријата, физичката сила и борбените вештини. Лесно ќе го совлада Волкановски и ќе го контролира или ќе го однесе на партер.

Алекс не се откажува лесно бидејќи работи со добри граплери, знае да се одржи. И ако зборуваме за контрола, тогаш никој сè уште не успеал да го контролира Хабиб или Ислам“, вели Торосјан за ММА.

Борбата меѓу Ислам Махачев и Алекс Волкановски ќе се одржи ноќта на 12 февруари на турнирот УФЦ 284 во Австралија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО