Магомед Исмаилов доминираше против Александар Шлеменко на РЦЦ 133 (ВИДЕО)

Борбата меѓу Александар Шлеменко и Магомед Исмаилов изгледаше како најочекуваната руска ММА борба во 2022 година.

Првично, борците требаше да се сретнат во текот на летото, но од различни причини борбата мораше да се одложи. Но, предлогот конечно да се сретнат во Екатеринбург на турнирот РЦЦ 13 беше одобрен од двајцата спортисти.

Александар и Мага пристигнаа во главниот град однапред, дадоа интервјуа и што е најважно – успешно влегоа во границата во средна категорија. И двајцата спортисти изгледаа максимално фокусирани кога зачекорија во октагонот.

Во првите секунди од борбата и многу се движеа, обидувајќи се да се распарчат. Втората минута започна со клинч блиску до мрежата каде Мага притисна, а Шлеменко внимателно одбрани.

Во стој „Ќелавиот предатор“ беше активен, но и Шлеменко изгледаше добро. Мага на почетокот воопшто не се плашеше од губење на издржливоста и многу се движеше.

Александар често се повлекуваше кон мрежата и го одвојуваше своето време фокусирајќи се внимателно на одбрана одниски удари. Исмаилов го бомбардираше противникот со моќни серии, но периодично беше нанижуван во контранапади.

„Бура“, чие лице се појави со исечена рана, очигледно сакаше да го истроши „Ќелавиот предатор“ повторувајќи го трикот на Владимир Минеев. Сепак, Мага дишеше добро, земајќи ги двете први рунди, главно поради активност.

Во третата рунда, Исмаилов почна да гестикулира и да го задева Шлеменко додека малку забави. Но, „Бура“ почна полека да додава замав. Шлеменко на моменти не се срамеше да оди во дефанзива, иако „Предаторот“ повеќе не се одеше активно во напад.

Во исто време, исеченицата на лицето на Шлеменко изгледаше се посериозно. Борците се изморија, но дуелот продолжи! Четвртата рунда започна со силен удар на Исмаилов. Шлеменко постепено се заморуваше.

Иницијативата цврсто ја држеше Мага, кој задржа многу сила. Александар работеше главно со тупаници и клоци кои лесно се читаа. Исмаилов го одржа ветувањето и се обиде да го надигра својот ѕвезден противник на стоечка позиција.

Во петтата рунда забележливи беа бавните вртежи. Силни удари стигнаа и од Мага и од Александар. Но, Исмаилов повторно изгледаше побрзо, попрецизно и поактивно. Спин ударите на Шлеменко беа толку многу бавни што можеа да се видат многу порано.

Во исто време, Шлеменко постојано паѓаше, што создаваше непотребни паузи. И спротивно на очекувањата, двајцата поминаа 25 минути во кафезот. Одлуката на судиите беше едногласна во корист на Исмаилов (50-44).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RCC_MMA (@rcc_mma)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО