Магомед Анкалаев го обвини УФЦ дека го чува Алекс Переира од него: Ќе го нокаутирам

Магомед Анкалаев го обвинува УФЦ дека го држи Алекс Переира подалеку од него.

Како претендент број 2 во дивизијата, Анкалаев се сметаше за следниот човек што ќе го предизвика шампионот во полутешка категорија, откако актуелниот првак Алекс Переира го нокаутира Јиржи Прохаска на категоричен начин во втората рунда од минатомесечната борба за УФЦ 303.

Неодамна се огласи Анкалаев на социјалните мрежи тврдејќи дека промоторот го штити Переира од него, притоа забележувајќи некои прилично големи имиња во организацијата.

„Алекс Переира ме избегнува поради некоја причина и разбирам дека тоа е работа“, напиша Анкалаев на X, истовремено означувајќи ги и УФЦ, Дана Вајт и стројникот Мик Мејнард. „Најдобриот се бори најдобро и тој е најдобар, засега ќе си продолжам со мојата работа. Ќе го нокаутирам. Нема ништо поубаво од тоа да видите некој како заспива на некој настан“.

Анкалаев одговори и на видеото во кое Переира е прогласен за борец на годината на полугодишните награди на УФЦ.

„На крајот на годината ќе лежи на грб гледајќи во светлината и ќе го прашува својот агол дали сме назад во Бразил, тоа е ветување. Ќе го нокаутирам“, напиша тој.

Со тоа што Переира бранеше двапати во последните три месеци, „Поатан“ се очекува да земе малку одмор од борбата – и покрај некои неодамнешни коментари за УФЦ 305. Неговиот следен настап во октагонот може да биде овој октомври во Абу Даби или подоцна кога УФЦ ќе направи неговото годишно застанување во МСГ.

Тој најверојатно ќе се соочи со Магомед Анкалаев, но со тоа што Дана Вајт се повеќе е отворена за идејата да му дозволи на Переира да се бори за историска трета титула на УФЦ, Анкалаев можеби ќе треба да почека некое време.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО