М-1: Јусупов го изненади Немков и постана нов шампион, славеше и Стефан Пуец (ВИДЕО)

452

rashid yusupovm

Во рускиот Оренбург се одржа М-1 челинџ 66.

Во главната борба на вечерта Рашид Јусупов (6-2) го изненади Виктор Немков (23-6) и по 5 рунди со п оделена одлука на судиите му го прзеде појасот во полутешка категорија.

Поранешниот шампион во поплутешка категорија, Стефан Пуец (14-2), кој во претходниот настап беше поразен од Немков, со едногласна одлука беше подобар од Андреј Селедцов (5-2).