Луис Таварес не доби борба за титулата на Глори

Луис Таварес уште еднаш не успеа да добие борба за титулата на Глори во полутешка категорија.

30-годишната кик-бокс ѕвезда од Холандија требаше да се бори за испразнетата титула со Сергеј Маслобоев. Нивната средба беше носечка за Глори 81 кој ќе се одржи на 20 август во Германија. За жал, Глори кажа дека Таварес е надвор од мечот.

Кик бокс лигата соопшти дека во наредните недели ќе биде објавена нова борба за титулата во полутешка категорија. Во март, Таварес се повлече од борбата за титулата со Артем Вахитов. Причината беше тоа што Луис не сакаше да се бори со Русин поради војната во Украина.

На крајот Глори ги отпушти сите Руси и титулата на Вахитов е празна. Гала вечерта Глори 81 ќе има само 8 борби на својата карта.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО