Лери Холмс ги опсипа со критики Тајсон Фјури, Дионтеј Вајлдер и Ентони Џошуа

Еден од најголемите боксери во тешка категорија на сите времиња, Лари Холмс, критикуваше три од најголемите имиња во модерниот бокс. Своите емоции кон нив ги искажа во интервју за Фајт хаб ТВ.

„Тие немаат никакви вештини. Фрлаат половични крошеа, не праваат двојни комбинации и не можат да се одбранат. Во мое време, имав неверојатно време, правејќи го она што го работам. Сите велеа дека никој не се движи како Хари Холмс. Важно е да задаваш удари и да не добиваш, додека Фјури ги презема. Мислам дека дури и сака да им докаже на луѓето дека може да се бори, но идејата е да се погоди без да биде погоден“, вели еден од Куќата на славните.

Неговите најсилни години беа во раните 1980-ти кога доминираше на сите рингови ширум светот. Појасот на ИБФ дури остана во негова сопственост цели 12 години.

И пошироката јавност забележува дека во денешно време големите спортски ѕвезди се трудат да се држат настрана една од друга за да не го доведат во прашање својот углед. Во минатото, пак, ретко кој помина таков предизвик. Парите секако играат голема улога сега, бидејќи Џипси кинг, АЈ и Бронзениот бомбардер ретко не успеваат да ги распродадат арените и стадионите на кои се борат. Но, се чинеше дека Џошуа го загуби статусот на ѕвезда по борбата со Енди Руиз пред неколку години, а нокаут моќта на Вајлдер беше компромитирана од самиот Фјури“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО