Ленокс Луис: Денешните боксери се жени

Денешните боксерки се разгалени жени кои се грижат само за пари. Тие избегнуваат вистински предизвици. Не е ни чудо што боксот оди во надолна линија, регаира Ленокс Луис.

До неодамна во светот на боксот беше многу тешко да се состави борба што луѓето навистина ја сакаат и која има најмногу смисла од гледна точка на пласман и титула. Боксерите секогаш зборувале за многу пари и не би прифатиле борби доколку не ги видат парите. Овој факт е променет само со доаѓањето на моќните саудиски шеици кои ги испорачуваат овие борби од соништата на навивачите.

Легендарниот Ленокс Луис е очигледно иритиран од односот на некои боксери и не се плаши тоа јавно да го покаже.

„Знаеш што ме изненадува? Ме чуди што никој од овие момци не се грижи за името денес. Претходно, боксот беше создаден за личен успех, наследство и во исто време за луѓето. Денес тоа се прави само за пари и на крај, никој со никого не оди на бокс. Воедно, ви велам дека парите се таму и боксерите ако сакаа секогаш ќе се договореа. Значи, можно е да се плашат. Но, не сакам да одам предалеку.

Она што можам да го кажам е дека нашето стара школа би ѝ предавала на денешната генерација. Повеќето од нив секогаш се жалат на нешто и на крајот секогаш одбиваат натпревари. Но, ова е однесување на жените, а не на мажите. Човекот оди и се бори, ги забавува навивачите и си стои на зборот. Да бидам искрен, не разбирам ништо од она што се случува во моментов. Но, се плашам дека нема да биде подобро“, изјави Луис.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО