Вистинските легенди на 50 години карате во Македонија: Јорго Огненовски и Мирче Опеловски – КК Економист (ФОТО)

Две легенди кои многу го задолжија македонското карате, а и југословенското, во овие 50 години – Јорго Огненовски и Мирче Опеловски.

„Јас и сенсеи Мирче Опеловски кога се натпреварувавме за Карате клубот Економист. КК Економист го формирав јас со помош на професорот Никола Кљусев и г-нот Ацо Каранфиловски на Економскуот факултет. Тренинзите се одвиваа во просторите на Економскиот факуктет“, напиша Огеновски во коментарот на оваа фотографија на својот ФБ профил.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО