Куштрими освои шест медали на „Улцин опен 2015“!

 Kustrimi na Ulcin open 2015

Екипата на КК Куштрими од Скопје освои шест медали изминатиот викенд на Меѓународниот турнир карате турнир „Улцин опен 2015“.

 Златни медали освоија: Шкеклим Ајдини (кати); сребрени медали за: Аднан Кадриу (кумите), Меридијан Асани (кумите, -61 кг) , Азра Абдулаху (кумите, -50 кг). Додека бронзени медали освои ја: Лина Асипи (ката) и Бесник Кадриу ( кумите).

Претседателот на клубот, Ирфан Али, вели дека не можеле да освојат повеќе медали, бидејќи судиите биле внимателни во делењето на правдата. Сепак, дури и овој успех за нивниот клуб е вреден, поради квалитетот на овој турнир.

Инаку, турнирот учествуваа 74 клубови со 870 натпреварувачи од десет држави.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО