Кунг фу мајстор понижен од боксер почетник (ВИДЕО)

Никогаш нема да се измориме од гледање мајстори на боречки вештини во Кина како ги предизвикуваат боксерите, кик-боксерите или ММА борците.

Во последниве години десетици мајстори од Кина беа доминирани од професионални борци. Сепак сега, еден мајстор реши да се предизвика себеси против боксер почетник кој тренирал само 8 месеци.

Мајсторот со околу 30 години искуство во кунг фу верува дека ќе им одржи предавање на младите и на тој начин ќе им го измие срамот на поразените мајстори. Дотичниот мајстор влегува во рингот и ја започнува борбата, која завршува прилично брзо. Боксерот прави неколку финти, а мајсторот пробува вешто парирање.

Младиот боксер задава десен директ во главата на мајсторот, кој паѓа на подот, но брзо станува. Неколку секунди подоцна младиот човек е подготвен за повеќе од кунг фу мајсторот, кој гестикулира дека ќе се откаже.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО