Криклија со нокаутот против Ориенг стигна до 11 по ред победа

Роман Крилија во Монте Карло дојде до 11 победа по ред.

Во главната борба на Монте Карло фајтинг мастерс Украинецот во втората рунда го нокаутира Фабрис Оринег.

Во мечот за титулата на ВАКО про во категоријата до 94,1 килограм Сергеј Маслобојев со прекин во четвртата рунда го победи Стефан Суспергуи.

Еди Наит-Слимани стана нов ВАКО про шампион во категоријата до 64,5 килограми со нокаут во втората рунда над Унгарецот Антоан Хабаш. Во битката за појасот на ВАКО во категоријата до 88,6 килограми Григориј Роси на поени го победи Полјакот Давид Касперски.

Монте Карло фајтинг мастерс:
Роман Криклија – Фабрис Ориенг (ТКО, Р2)
Сергеј Маслобојев – Стефан Суспергуи (ТКО, Р4)
Еди Наит Слимани – Антоан Хабаш (КО, Р2)
Григориј Гроси – Давид Касперски (со одлука на судиите)
Џовани Грос – Елшад Аласкаров (со одлука на судиите)
Малори Калачникоф – Кијара Винсис (КО, Р1)
Лоиц Бекарија – Армандо Кастило (со одлука на судиите)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО