Конор Мек Грегор „воодушевен и среќен“ од даночните проблеми на Хабиб Нурмагомедов

Конор Мек Грегор реагира на извештаите за даночните проблеми на Хабиб Нурмагомедов.

Има информации дека Хабиб и должи 3,3 милиони долари на Федералната даночна служба на Русија. Се вели дека и добротворните сметки на Игл се замрзнати поради неплатени даноци. Тимот на Хабиб ги негираше обвинувањата, велејќи дека извештаите за неплатени даноци се неточни и дека Игл сè уште се развива и се занимава со различни деловни активности.

Не кажувајте му го тоа на Мек Грегор, кој ја сфати приказната како целосно вистинита.

За време на директен пренос на Дуелбитс Конор Мек Грегор се осврна на извештаите за даночните проблеми на Хабиб и не беше заинтересиран да го слушне гледиштето на „Орелот“.

„Тоа е типично однесување на стаорци“, рече Мек Грегор на преносот во живо на Дуелбитс. „Стаорец набрзина. Значи има сметки да плати. Два главни настани или нешто во УФЦ и дел од својот успех и должи на руската влада. Значи, ќе ги плати ебаните пари што ги должи, наместо да ги испумпува во други земји. Во екстаза сум и мило ми е што тоа доаѓа одозгора.

„Сите ќе го претставуваме обратно во борбечкиот спорт од кој побегна“, продолжи тој. „Тоа е стапица за стаорци“.

Мек Грегор континуирано упатува навреди кон Хабиб и покрај нивната средба во октомври 2018 година, на која „Орелот“ успешно го одбрани шампионскиот појас на УФЦ во лесна категорија прротив „Озлогласениот“. Нурмагомедов го принуди Мек Грегор да се потчини во четвртата рунда и неславно го прескокна кафезот за да го нападне Дилан Данис во публиката.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО