Конор Мек Грегор: Сите сме во црвениот агол

133

Ирската ѕвезда Конор Мек Грегор не остана рамнодушен кон она што во моментот се случува низ целиот свет. Борецот го користи својот профил на Инстаграм за да упати повик во родната Ирска за време на пандемијата на коронавирус.

„Мислам дека ни е потребна тотална изолација. Секое време поминато во дебата е непотребно изгубено. Се соочуваме со тежок противник. Го повикувам големиот Ирски народ затоа што во оваа борба ни требаат сите. Сите сме во црвениот агол и го чекаме ударот во гонгот. Ајде да се собереме. Вистинскиот блокирање треба да започне сега – обединето “, повика Мек Грегор.

„Имаме предност, затоа што гледаме што се случува. Ако не одговориме сега, не можеме да очекуваме добри резултати. Ирска, треба да го направиме ова. Да се ​​обединиме и изолираме. Бог да нè благослови“, напиша Мек Грегор.