Конор Мек Грегор: Би се борел со голи раце, но имам договор со УФЦ

Кога Конор Мек Грегор се појави на БКФЦ 41, многу фанови очекуваа дека ќе добие критики од Дана Вајт.

Тоа е затоа што УФЦ не гледа љубезно на копромоција, а уште помалку нивната најголема ѕвезда промовира нешто од што немаат корист. Конор го префрли појасот БКФЦ преку неговото рамо и се најде лице в лице со Мајк Пери, кој го победи Лук Рокхолд со TKO.

Во неодамнешното интервју со Ариел Хелвани Мек Грегор зборуваше за своето искуство на настанот БКФЦ. Конор изјави дека нема здодевни борби во БКФЦ. Подготвен е дури и да се бори со голи раце, но има договор со УФЦ кој не му го дозволува тоа.

„Не знам дали УФЦ беше лут. Никој ништо не кажа. УФЦ е таму каде што е без разлика на се. Нема ништо над УФЦ и ништо што некогаш ќе биде. Ова е вистината. Па сигурен сум дека немале проблем.

Да, би сакал и би бил среќен да го сторам тоа. Тешко е да се има досадна борба во меч со голи раце. Боксот може да биде празник на дремката, ММА може да биде празник на дремката.

Нема шанси за досадна борба со голи раце. Би учествувал доколку немам договор со УФЦ. Секако би се согласил. Зошто да не ? Уживав во борбите во БКФЦ“, изјави Мек Грегор.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО