Конор како предводник на УФЦ 300? Даниел Кормиер не е сигурен дали Мек Грегор ја заслужува оваа чест

УФЦ 300 е нешто што предизвикува голем интерес кај љубителите на ММА, но сепак има премалку информации за настанот. Претпоставката е дека настанот УФЦ 300 ќе се одржи во април во следната календарска година, но моментално датумот не е потврден, локацијата не е позната, како и борбената карта.

Она што многумина исто така го претпоставуваат е главната борба на вечерта. Конор Мек Грегор и Мајкл Чендлер се главни кандидати за главниот настан, особено откако Мек Грегор пред неколку дена се врати на антидопинг протоколот на УСАДА. Меѓутоа, ако се праша Даниел Кормиер, можеби на Мек Грегор не треба да му се даде честа да биде предводник на ваков голем настан.

„Луѓето ширум светот се многу возбудени поради враќањето на Конор Мек Грегор, но морам да бидам искрен со вас: Имам чувство дека сето ова е малку досадно за најжестоките фанови. Тие се уморни од приказната „Се враќа, не се враќа“, тие само сакаат да го видат тоа враќање и се надеваат дека често ќе се борат. Но, не знам дали тоа ќе биде случај со Конор. Моментално е таква атракција што ги гарантира најголемите борби во светот, а во таа приказна се вклопува и УФЦ 300. Но, се поставува прашањето, дали Конор Мек Грегор треба да биде предводник на УФЦ 300?“, праша ДК, а потоа даде свое мислење.

„Ако ги погледнете настаните УФЦ 100 или УФЦ 200, гледавме многу борби за титулата на тие настани. Дали Конор заслужува да биде над тие натпревари за титулата? Ако не го заслужува тоа, како да направите разговор со Конор каде што ќе му кажете дека нема да биде водечки на настан што повеќето луѓе сепак ќе го гледаат поради него? Но, ако ги погледнете минатите натпревари на Конор, тој е во опаѓање. Не победи толку мечеви, но тоа повторно говори за неговиот статус на ѕвезда. И покрај тоа што е во таква (губитничка) серија, сепак може да биде централна фигура. Дали Конор Мек Грегор ќе биде главен на УФЦ 300 или ќе настапи пред носителите на појасот?“, објасни Кормиер во своето шоу ДЦ&РЦ“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО