Колби Ковингтон за новиот шампион вели: Тој е одвратен и суров

Американскиот ММА борец Колби Ковингтон на 16 декември се бори за титулата на УФЦ во полусредна категорија со шампионот Леон Едвардс.

Хаос неодамна го допре и однесувањето на новиот шампион во средна категорија Шон Стрикленд и не го поштеди.

Имено, и двајцата се познати по своите вулгарни изјави, кои не бираат зборови за време на интервјуата и сакаат „валкан муабет“.

„Тој е одвратен и суров, сака да се бори и има многу низок коефициент на интелигенција. Не е многу интелигентен и кажува секакви глупости. Ми се гади“, истакна Колби Ковингтон и продолжи:

„Од устата му излегува се што ќе падне на ум. Не знам од каде го доби сето тоа. Тој е идиот и уште полош борец. Сега само имаше среќа“.

На 10 септември на УФЦ 293 Шон Стрикленд го победи Израел Адесања со едногласна одлука и го освои шампионскиот појас во средна категорија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО