Колби Ковингтон: Работите што ги кажав им заработија на другите луѓе многу пари

Во едно неодамнешно интервју Колби Ковингтон, натпреварувач на УФЦ во полусредна категорија, беше прашан за неславните реплики и дали некогаш се кае за некоја од изјавите што ги дал. Колби е познат по својот остар јазик, кој му донесе и слава и омраза.

Одговорот на Ковингтон беше разбирлив, нудејќи редок поглед во умот на една од најконтроверзните фигури во светот на мешаните боречки вештини. На прашањето дали би сакал да повлече некој од неговите провокативни коментари, Ковингтон беше недвосмислен:

„Нема шанси. Ги градам овие битки и ги правам што е можно поголеми. Се трудам да заработам што повеќе пари. Работите што ги кажав заработија многу пари на другите луѓе“, призна Ковингтон.

Бескомпромисниот пристап кон дрндањето наиде на критики од некои, но тешко е да се негира неговата ефикасност. Тоа е стратегија што му помогна да стане една од најпрепознатливите и најпрофитабилните ѕвезди во УФЦ. За Ковингтон, целта ги оправдува средствата.

„Можеби ќе ме мразат, но кога ќе ги видат чековите уплатени на нивната банкарска сметка, тие велат: „О, да, знаеш, да, добро беше што го кажа тоа“, изјави Колби.

Во минатото, Ковингтон го нарекуваше Бразил „мочуриште“, а Бразилците „валкани животни“. Минатата година Колби го навреди покојниот татко на Леон Едвардс, што му донесе критики. Раскажувањето на Ковингтон го налутило Хорхе Масвидал, кој го нападна на улица и му искорна заб.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО