Кој е најтешкиот спорт? ЕСПН го има одговорот

ЕСПН направи љубопитно рангирање по тежина на различните спортови. Според неа,најтешкиот спорт е боксот, хокејот на мраз е на второ место, а американскиот фудбал е на третото место. Кошарката е рангирана на четвртото место, а фудбалот (како што е познато, Американците го нарекуваат сокер) се наоѓа на само 10-то место. Првите 10 се надополнети со борење, боречките вештини, тенис, гимнастика и бејзбол/ софтбол.

Рангирани се 60 различни спортови, а последното место го зазема риболовот. Вреди да се одбележи и тоа дека колегите од ЕСПН во рангирањето го вклучиле и родеото, додека во исто време никаде го нема името на еден од најпопуларните зимски спортови – бијатлонот.

ЦЕЛАТА РАНГ ЛИСТА ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ОВДЕ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО