Коби Брајант бил инвеститор во УФЦ

355

Коби Брајант за време на својата НБА кариера заработи стотици милиони долари, но беше и информиран инвеститор. Еден начин да се инвестираат неговите пари во последните години е преку купување удели во УФЦ, а претседателката на организацијата, Дана Вајт изјави дека Коби бил доста возбуден за нејзината иднина.

Оваа недела Вајт беше запрашан од ТМЗ дали УФЦ има намера да оддаде почит на Брајант, кој е инспирација за спортисти од сите спортови. Вајт рече дека сите почести ќе му бидат одадени на УФЦ 247 овој викенд и притоа откри дека Коби е голем инвеститор во УФЦ и Боди Армор – официјалниот енергетски пијалок на УФЦ.

„Коби имаше средба со УФЦ во средата пред инцидентот“, рече Вајт. „Тој беше толку инспириран и возбуден. Го кажа она што сите секогаш го кажуваат: „Посакувам да имав повеќе инвестирано“.

Вајт изјави дека исто така го познава Брајант на пријателско ниво.

„Тој беше одличен другар. Беше дел од оваа компанија. Брајант беше добар човек во секој поглед“.

Коби е очигледно познат по тоа што е петкратен шампион во НБА, но има влијание и во многу други спортови надвор од кошарката. За време на Суперболот беше почестен со кореографија, а и учеството во УФЦ уште повеќе го докажува тоа.