КК Тиквеш ја поддржа акцијата на Димитар Каракулев – „НЕ“ на петардите и пороците! (ФОТО)

kk tikves

Советот за превенција од малолетничка деликвенција во Кавадарци организираше акција во сите спортски колективи и училишта во градот. Кон оваа акција се приклучија и каратистите на Тиквеш.

Со оваа акција се кажува „НЕ“ на петардите и на другите пороци кои се натураат на младите.
Фактички КК Тиквеш ја подржа иницијативата на нивниот сограѓанин Димитар Каракулев за време на новогодишните  и божиќните празници да не се употребуваат петради од кои стрдаат многу деца, но и искоренување на другите пороци меѓу младите.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО