Кикбоксерката Саида Буквиќ ја освои европската титула

finale-sl-02

Кикбоксерката од Нови Пазар Саида Буквиќ ја освои европска титула во ВАКО ПРО во лоу – кик до 52 килограми.

 Аља Лукач во истата дисциплина не успеа да дојде до појасот во категоријата до 54 килограми.

 Буквиќ доцна вчера стана професионален шампион на Европа со победата над Пеј Марјо со одлуката на финскиот судија 3:0 ( 49:49 – предност за Буквиќ, 49:47 , 50:48 ).

 „Јас најавив дека ќе сторам сé за да се задржам на трофејот во Нови Пазар и го исполнив ветувањето. Мило ми е што го направив тоа во мојот град и ме поздрави големиот шампион Муамер Хукиќ (Марко Хук)“, изјави Буквиќ за радио „Сто плус“.

 Професионалната титула и беше доделена на Италијанката Валентини Мурги, која ја  победи Аља Лукач со одлука на судијата 3:0 (48:48 – предност за Мурги, 49:47 , 49:48).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО