Кикбоксерите на Светскиот куп во Хрватска!

Dimitar Georgiev na EP vo Maribor so Maksjuta Riusija

Македонските кик боксери овој викенд ќе настапат на Светскиот куп ,,Хрватска опен “ кој ќе се оддржи во Макарска од 12 до 14 декември. Нашата репрезенатција ќе ја предводи искусниот Димитар Ѓеорѓиев (-79 кг), кој ќе настапи во дисциплината кик лајт. Тој е член на  клубот ,,Гладијатор “ од Неготино.

Во кадети ќе не претставува штипскиот клуб ,, Гладијатор “:

Кристијан Корпашев – 55 кг поинт фајт

Ѓоше Ѓошев -50 кг  лајт контакт

Божидар Јанков- 60 кг лајт контакт

Викторија Варадинова -60 кг  лајт контакт

Јована Арсова -55 кг  лајт контакт.

Тренерот Кирил Нацев  и неговиот помошник Павле Георгиев велат декиа се задоволни од подготвеноста на кикбоксерите и се надеваат на успеси и медали на младите кадети.

В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО