Картис Блејдс тврди дека Џон Џонс бара борба за пари, а не против најсилните

Во текот на изминатите неколку години, Кaртис Блејдс стана случаен минувач кога станува збор за титулата во тешка категорија на УФЦ, бидејќи му е здодевно да повикува на напад на појасот и неговите молби да останат неодговорени.

На УФЦ 304 во јули Блејдс конечно го добива првата шанса за појасот кога ќе се соочи со Том Аспинал во главниот настан, но технички ќе може да се бори само за дел од титулата таа вечер. Аспинал моментално ја има привремената титула, додека Џон Џонс владее како шампион на УФЦ во тешка категорија.

„Знаевме дека Џон сака борба за пари“, изјави Блејдс за ММА Фајтинг. „Борбата за пари е Стипе. Нема непочитување кон Стипе, но и тој е постар, не толку брз како некогаш. На хартија изгледа како полесна борба. Како што кажав, нема непочитување кон Стипе, но и тој има 43 години, нешто слично. За една деценија, нема да бидам личноста каква што сум сега. Без непочитување, но знаев дека Џон нема да се бори со никого освен со Стипе. Дури и кога зборуваше за Алекс Переира, знаев дека ни тоа нема да се случи“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО