Кендо: Пласман во четвртфинале, награда за најборбен дух на Александар Кесковски

Kendo vo Belgrad

Македонската кендо репрезентација на „Белград кендо трофи“ на првиот ден од натпреварувањето во индивидуална конкуренција за пионери, јуниори и сениори најдобриот резултат во сите категории е четвртфинале, однонсо пласман меѓу осумте најодбри, а Александар Кеско Кесковски доби награда за борбен дух.

На трофејот се натпреваруваа 350 натпреварувачи, 210 сениори, 60 жени и 40 пионери,

Во составот на нашата репрезентација се: Никола Балески, Александар Кесковски, Андреј Атанасовски, Џонатан Малаја, Менсур Бојда, Игор Никовски, Владимир Кесковски, Матеј Ивановски, Глигор Дубровски, Олег Бицковски и Крсте Велјаноски, а ги води Златко Кесковски.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО