Ќе има промени во борењето

borba-tepihПретседателот на Обединетото светско борење (ОСБ/UWW), Ненад Лаловиќ, на Европското, Цено Ценов, и на Бугарската федерација, Валентин Јорданов, дискутираа за идните промени во овој спорт, кои ќе бидат донесени на седницата на Бирото на ОСБ во Москва (7-10 ноември). 

Тогаш ОСБ ќе го обнови договорот на светскиот и европскиот центар за борење, во комплексот „Дијана“, уште за две години, со опција за продолжување на уште еден олимписки циклус.

Во Москва треба да бидат усвоени и измени, како во организацијата на натпреварите, така и во судењето. Во исто време во руската престолнина ќе се одржи Европскиот куп на нациите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО