Каранфиловски: Очекувањата се скромни, не се враќаме без медали

Чак
Подготовки

Македонската федерација за тајландски бокс ги привршува подготовките за
претстојното Европско првенство што ќе се одржи во Краков, Полска, од 22 до 28
септември. Нашата репрезентација ќе насатпи со осум натпреварувачи во мај-тај и
две службени лица. Имињата на натпреварвувачите ќе бидат обајвени пред
патувањето, односно завршувањето на подготовките.
– Иако сме добро подготвени и добро ги имаме проучено нашите потенцијални
противници, сепак, треба да се има во предвид фактот дека прв пат учествува
на Европско првенство. Конкуренцијата е голема, затоа моите очекувања че
видат скромни. Ама, без медали не се враќаме дома-вели селекторот Горан
Каранфоловски-Чак.
Тој истакнува дека летово имале успешни настапи во Евро лигата и семинари со
инструктори од Тајланд.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО