Канело: Нема што да добијам од борбата со Крафорд

Неприкосновениот светски шампион во супер средна категорија, Сол „Канело“ Алварез повтори дека не гледа никаква корист за себе во борбата против Теренс Крафорд, кој инсистира дека е подготвен да премине од полусредна категорија директно во суперсредна категорија за да се бори со Мексиканецот и да стане апсолутен светски шампион во три тежински категории.

„Да, тоа се многу пари, но тие ќе ме критикуваат“, изјави Алварез за Бокс Ацетка за борбата со Крафорд. „Тие го сакаат. Ме критикуваа што се борам со Џермал Шарло, кој се искачи со тежина поголема од мене затоа што сум мал за оваа тежина“.

Алварез неодамна потврди дека ќе се бори на 4 мај и нагласи дека во нема да се бори со сонародникот. Еден од потенцијалните противници на Канело, Американецот Џермал Шарло, веќе изјави дека е на одмор и не знае ништо за можна борба со Алварез во мај, а претставниците на привремениот шампион во суперсредна категорија на ВБЦ, Дејвид Бенавидез изјавија дека Канело нема интерес да се бори со него оваа година. .

„Сега замислете го Крафорд од полусредна до суперсредна категорија“, продолжи Мексиканецот. Нема да добијам ништо, само ќе изгубам ако се борам со него следниот пат, бидејќи сите ќе кажат дека сум бил премногу тежок ако го победам“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО