Фросина Манева е првата жена во Македонија со судиски бокс сретфикат ИБА 2 ѕвезда

Фросина Манева е првата жена во Македонија која се здоби со судиски сретфикат на ИБА 2 ѕвезда.

Манева сертификатот го доби за време на Европското бокс првенство во Полешти, Романија, од 11 до 18 февруари.

Да потсетиме дека Стефан Цубалевски посдува сертификат ИБА 2 ѕвезда.

Од Боксерската федерцаија истакнуваат дека Манева сите ги прави горди.

„Успешно завршениот курс на Манева за судија ИБА 2 ѕвезда во Романија покажува дека Националната боксерска федерација го става боксерскиот спорт на пиедесталот, како во земјата, така и во меѓународната арена. Ова е важен чекор кон еднаквоста и правилното претставување во спортот“, велат од Федерацијата и нагалсуваат:

„Со овој раст на нашата присуство во европската боксерска арена, се надеваме дека Македонија ќе биде земјата што ќе го организира курсот за доделување на сертификатите за ИБА 1 ѕвезда за време на организирањето на Балканскиот шампионат“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО