Камбери поразен уште на старот на Светското првенство во самбо

276

Sambo reprezentacija za Japonija, Narita

На Светското првенство во самбо во Јапонија, нашиот прв претставник Адем Камбери во првото коло во категоријата до 74 килограми е поразен со 9-0 од Рејес Даниел од Никарагва,.Со тоа заврши неговиот настап на Светското првенство. Следниот наш претставник Машовиќ Бајро во +100 кг се бори денес.