Јуниорите прикажаа добри борби на Државното првенство

kk makpetrol dp

Денес, на првиот ден на Државното првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година во Скопје беа прикажани одлични борби, посебно се издвијуваа финалните борби во категориите до 67 и до 75 килограми меѓу Мартин Стојменов (Партизан) – Албион Идризи (Шкендија) и Мурсељ Мисини (Башкими 2002)-Стефан Ефремов (Олимпик спорт 2007). Ништо помалку по својата атрактивност не заостануваа борбите над 84 килограми меѓу Емануел Ристевски (Макпетрол) – Семир Ќосовиќ (Металург).

2014-11-22 13.34.01

Кај жените надмоќност демонстрираа Симона Заборска (Макпетрол), Марија Рангелова (Ботони), Симона Радичевска (Макпетрол), Јована Георгиева (Македонка) и Вероника Костовски (Кеикс).

Ronin

Во кати репрезентативките од КК Ронин, Марија и Мишела Димоски и Искра Каракашоска, не дозволија изненадување, а настапија и во борби, додека кумите тимот-жени на Макпетрол беше подобар во дербито со Металург.

2014-11-22 13.44.13

Кај мажите во изведбата на кати се истакнаа Фери Исиќ (Вардар) во јуниори и Васил Бешлиев (Фунакоши Гичин) во јуниори 21.

2014-11-22 14.21.33

Најуспешен клуб по првиот ден е Ронин од Прилеп со биланс 4 златни, 2 бронзени и 9 бронзени медали, втора е екипата на Макпетрол (4-2-6) и трета е составот на Металург (3-4-2).

2014-11-22 14.33.13

Може да радува фактот што освојувачите на медали се од повеќе клубови од различни места.

2014-11-22 15.54.33

Резултати:

Јуниори-21 ката индивидуално жени                 Јуниори-21 ката индивидуално мажи

1.Марија Матракоска-Ронин                                           1.Васил Бешлиев-Фунакоши Гичин

2.Маја Војдиновска-Гладијатор                                     2.Александар Стојаноски-Бонсаи

3.Арта Дука-Шкендија                                                        3.Андреј Бошковски-Ронин

Јуниори-21 кумите жени -50 кг                                 Јуниори-21 ката жени -55 кг

1.Сара Радичевска-Макпетрол                                         1.Марија Матракоска-Ронин

2.Фатјона Алиу-Арена

3.Ива Николова-Макпетрол

3.Даниела Дамјаноска-Бонсаи

Јуниори-21 кумите жени -61 кг                             Јуниори-21 кумите жени -68 кг

1.Симона Заборска-Макпетрол                                    1.Ивана Атанасова-Тигар

2.Бисера Младеновска-Металург                               Јуниори-21 кумите жени +68 кг

3.Тамара Доневска-Партизан(Штип)                       1.Драгана Тодорова-Металург

3.Ана Тошевска-Кеикс

Јуниори-21 кумите мажи -60 кг                           Јуниори-21 кумите мажи -67 кг

1.Мартин Стојменов-Партизан(Кочани)               1.Ирфан Мисини-Башкими 2002

2.Албион Идризи-Шкендија                                      2.Трајче Стојанов-Гладијатор

3.Андреј Бошковски-Ронин

3.Горан Николовски-Металург

Јуниори-21 кумите мажи -75 кг                            Јуниори-21 кумите мажи -84 кг

1.Мурсељ Мисини-Башкими 2002                             1.Виктор Крстевски-Металург

2.Стефан Ефремов-Олимпик спорт 2007                2.Емир Ќосовиќ-Металург

3.Азиз Исмаил-Металург                                              3.Орхан Биљалаки-Макпетрол

3.Мартин Петрески-Спорт 94                                       3.Халит Османи-Макпетрол

Јуниори-21 кумите мажи +84 кг

1.Емануел Ристевски-Макпетрол

2.Семир Ќосовиќ-Металург

3.Мики Стојмановиќ-Макпетрол

3.Даниел Тунев-Македонка

Јуниори ката индивидуално жени                        Јуниори ката индивидуално мажи

  1. Марија Димоска-Ронин                                       1.Фери Исиќ-Вардар

2.Мишела Димоска-Ронин                                              2.Реџеп Мустафовски-ГИВ

3.Стефанија Костадинова-Аеродром                           3.Кирил Трајкоски-Бонсаи

3.Искра Каракашоска-Ронин                                         3.Анреј Битраков-Јошитака

Јуниори кумите жени +59 кг                                 Јуниори кумите жени -48 кг

1.Марија Рангелова-Ботони                                        1.Христина Ристиќ-Ботони

2.Сара Симоновска-Спорт 94                                       2.Сандра Јанева-Макпетрол

3.Бојана Манева-Штип

3.Надица Давиткова-Штип

Јуниори кумите жени -53 кг                                      Јуниори кумите жени -59 кг          

1.Јована Георгиева-Македонка                                   1.Марија Василева-Ботони

2.Моника Пендаровска-Макпетрол                           2.Марија Спасовска-Шампион

3.Маја Јованова-Маваши                                              3.Ангела Мојсовска-Макпетрол

3.Марија Зероска-Ронин                                                3.Маријана Димоска-Ронин

Кадети ката индивидуално жени                             Кадети ката индивидуално жени

1.Теодора Цветкоска-Ринија                                         1.Констнтин Василески-Спорт 94

2.Анастасија Матеска-Ронин                                        2.Јована Васиќ-Гладијатор

3.Кириана Камческа-Ронин                                          3.Звонко Николоски-Лукас

3.Матеа Талеска-Ронин                                                  3.Симеон Мерипушкоски-Лукас

Кадети кумите жени +54 кг                                        Кадети кумите жени -47 кг  

1.Емилија Јањиќ-Олимпик спорт 2007                     1.Драгана Манговска-Металург

2.Сара Илиевска-Олимпик спорт 2007                     2.Есма Асани-Форца

3.Марија Величковиќ-Унсу                                            3.Верона Ајдини-форца

3.Ева Блажевска-Макпетрол                                         3.Сумеја Дураковиќ-Кеикс

Кадети кумите жени -54 кг

1.Вероника Коостовска-Кеикс

2.Вјолца Гафури-Фати

3.Кириана Камческа-Ронин

3.Деспина Димитровска-Македонка

Кадети-јуниори екипно ката жени                              Кадети-јуниори екипно ката мажи

1.Ронин                                                                                                          1.Бонсаи

Кадети-јуниори кумите екипно жени

1.Макпетрол

2.Металург

3.Ронин

3.Македонка

ipon.mk/В.Д.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО