Каин Веласкез дебитира во кечерскиот спорт на Триплманија 27

51

Поранешниот шампион на УФЦ во тешка категорија Каин Веласкез ќе дебитира во кечерството на Триплманија XXVII, која ќе се одржи на 3 август.

Каин ќе учествува во битката 3 на 3 и ќе биде во тим со познатиот Психо Кловн и Коди Родос.

Триплманија е најголемиот настан во годината за ААА, најгледана во Мексико. Тие ќе се борат против Ел Тексано, Бик и мистериозно трето лице кое се уште не е претставено. Во последната ММА борба Веласкез загуби со нокаут од Френсис Нагану за 26 секунди и сè уште е нејасно дали ќе ја продолжи кариерата.