Кадетите и јуниорите на мегдан за ЕП во Швајцарија

2014-11-23 13.28.19

Утре во Скопје, во населабата Кисела Вода во ОУ „Круме Кепески“, ќе се одржи Изборното карате првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година за селекциите во овие категории кои ќе учествуваат на 42-то Европското првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година во Цирих, Швајцарија, од 6 до 8 февруари идната година.

Право на учество на ова првенство имаат сите каратисти кои на Државното првенство за кадети, јуниори и јуниори 21 минатиот викенд се пласираа на првите три места (има две трети места-н.з.) и за кати до четврто место.

По ова ќе бидат познати патниците за Цирих и ќе почнат подготовките за настап на Европското првенство.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО