Кабајел го шокира Махмудов со нокаут во 4. рунда

Агит Кабајел го направи првото големо изненадување на Денот на пресметката, нокаутирајќи го страшниот Арсланбек Махмудов во 4. рунда.

Турчинот со германски пасош очигледно развил план да се справи со „Лавот“ затоа што уште од првата секунда прекрасно се движеше околу рингот, а потоа почна да го обработува со единечни удари во главата, по што следеа двојни комбинации во телото и полека но сигурно темпото почна да расте до кулминација во четвртиот дел.

Махмудов беше потресен на крајот од третата рунда, а во четвртата дури три пати падна на колена, што значеше дека судијата мораше да мавта со рацете и да ја прекине пресметката.

Агит Кабајел ја освои ВБА Интерконтиненталната титула, останувајќи непоразен во неговите 23 борби до денес. Сепак, неговиот противник го доживеа првиот пораз откако нокаутираше 17 од неговите претходни 18 противници.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО