Јован Атанасов го освои трофејот на „Трофеј штипски боречки асови“

Јован Атанасов го освои трофејот на Меѓународниот турнир во борење „Трофеј штипски боречки асови“, додека за најдобар домашен борач е прогласен Зоран Шоров, а за најдобар техничар Јован Стефанов и за најдобра борачка на турнирот е прогласена Бојана Ковачова.

На турнирот настапија преку 170 борачи од дваесет екипи од кои пет од Бугарија, четири од Косово и единаесет од Македонија.

Натпреварите ги следеа познати великани на македонското борење, а турнирот свечено го отвори градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов.

А борачите на Балканец, организатор на турнирот, ги постигнаа следните резултати:

Група почетници
22 кг Лука Николов – трето место
45 кг Никола Пешев – второ место
45 кг Кристијан Миташев – трето место

Група деца родени 2012,2013 и 2014
32 кг Лука Јачевски – трето место
35 кг Дарио Ѓуров – второ место

Пионери родени 2008,2009 и 2010
41 кг Андреј Мишев – прво место
44 кг Никола Гицев – второ место
68 кг Зоран Шоров- прво место
75 кг Јован Стефанов – прво место

Кадети родени 2006,2007 и 2008
61 кг Јован Атанасов – прво место
65 кг Дамјан Смилков – трето место
92 кг Андреј Трајчов – второ место
110 кг Тео Стојков – прво место
110 кг Илија Нацев – второ место
110 кг Дарио Ѓеоргиев – трето место
110 кг Јован Митев – трето место

Пионерки родени 2008,2009 и 2010
46 кг Бојана Ковачова – прво место
57 кг Викторија Ѓурова – трето место

Кадетки родени 2006,2007 и 2008
57 кг Марија Цветанова – прво место
61 кг Мелани Митевска – прво место
68 кг Анабела Данилова – второ место

Ревијални борби деца родени 2017
18 кг Ведран Стојанов – прво место
18 кг Дамјан Крстев- второ место
18 кг Божидар Богданов – трето место

Ревијални победи во преборување извојуваа и Александар Митев, Александар Нацев и Михаил Горгиевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО