Јошитака најдобар на „Власотинце опен 2015“!

Jositaka deca

Карате клубот Јошитака од Скопје го зазеде првото место во генералниот пласман на „Власотинце опен 2015“ во Србија, бидејќи неговите каратисти освоија 11 златни, 5 сребрени и 11 бронзени медали.Zivko i nekoj so pehar

Матео Причков е прогласен за најдобар натпреварувач во кати со два златни медали, додека Елена Петрушевска е најдората натпреварувачка во кати со три златни и еден бронзен медал.

Jo[itaka na Vlasotince 2015

Сите 14 натпреварувачи на клубот освоиле медали на овој турнир на кој настапиле 400 натпреварувачи од 33 клуба од Србија и Македонија.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО