Јиржи Прохаска: Сите видовте дека бев подобар од Алекс Переира

Јиржи Прохаска многу би сакал да се позиционира како нов претендент за титулата, за што му е потребна победа над Александар Ракиќ.

Картите се поделени и сега останува само да се чека да се види како ќе се одвива оваа игра. Во претстојната борба за титулата во полутешка категорија, Алекс Переира ќе се соочи со Џамал ​​Хил додека Јиржи ќе се соочи со Ракиќ на истата гала вечер т.е. УФЦ 300 во април во Лас Вегас.

Прохаска не успеа да ја врати титулата на крајот на минатата година. Тој беше нокаутиран од Переира и првпат загуби во УФЦ. Сега се надева на нова шанса бидејќи верува дека бил подобар од Бразилецот:

„Јас не сум некој што бара нешто како одмазда, но во исто време мора да признаеме дека јас и Переира играме иста игра. Нашиот последен меч беше за деталите, а сега работам на дотерување на тие детали.

Верувам во моите способности, мојата сила и она што го работам. И Алекс сигурно исто така многу добро знае дека бев подобар додека ме нокаутира. Сите го видоа“, рече Прохаска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО