Александар Емелијаненко до Федор: Брате мој, прости ми, се каам!

Рускиот ММА борец Александар Емелијаненко го замоли својот брат, легендата на ММА и поранешен шампион во тешка категорија на Прајд, Федор Емелијаненко, да му прости во чест на православниот празник Прочка, кој е последниот ден на мрсење.

Да потсетиме дека Федор и Александар се скараа на почетокот на 2010 година. Според официјалната верзија, односот меѓу нив се влоши кога Александар почна да злоупотребува алкохол, како резултат на што влезе во неколку скандали.

Последниве денови, блиски до двајцата браќа велат дека на Федор му здосадило да го спасува Александар од испадите. Така, нивната врска се расипа и не разговараа 14 години. Пред неколку години Федор рече дека Александар е мртов за него.

Александар не престанува да бара мир, но се уште нема одговор од неговиот брат.

„Федор, брате мој, денес е ден за прошка. Прости ми ако те навредив со збор, дело, мисла. Простете ми, се каам“, рече Александар Емелијаненко во видео обраќањето до својот брат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО