Јасин Лама ќе дебитира во професионалниот бокс

147

Најдобриот македонски сениор Јасин Лама ќе дебитира во професионалниот бокс.

Лама на 30 јули ќе боксира против Самуил Димитров од Бугарија на настанот „Најт оф д чемпионс“ во Тетово, а во организација на БК Шкендија но лимит.

Противникот на Лама е млад боксер кој има профи искуство од 16 борби  2 победи, 13 порази и 1 нерешна.