Историски успех за борачите на Шкупи – 7 медали на „Неврокоп“ во Бугарија

БК Шкупи денеска на Меѓународниот турнир „Неврокоп“ во Гоце Делчев, Бугарија, со вкупно 9 освои 7 медали.

Со златни медали се закитија 22 кг Јусуф Заими и 28 кг Харун Мемеди, а сребрени освоија 25 кг Бамир Сејфулаи, 32 кг Ерен Муртези  и 42 кг Илхан Муртези, додека бронзите се за Елмедин Ајрулаи 32 кг и Абдул Азиз Азизи 38 кг.

Вреди да се истакне дека на овој турнир конкуренцијата беше доста голема со учество на над 300 борачи од Бугарија, Турција, Романија, Грција и Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО